Wednesday, 16 May 2012


( Selamat datang ke Umang-Umang Chalet. Sebuah pusat peranginan tepi pantai terbaru Negeri Melaka. Sunyi dari kesibukan kota. Terletak di Tepi Pantai Kuala Sungai Linggi Melaka, bersempadan dengan Negeri Sembilan. Mengadap Laut Selat Melaka nan luas terbentang, Umang-Umang Chalet hanya 10 km dari pantai pelancungan popular Pengkalan Balak. Juga hanya 20km dari pantai peranginan terkenal Teluk Kemang Port Dickson, Negeri Sembilan.) 

Dengan pantai semulajadinya yang masih belum tercemar, private serta redup, dilindunggi pula oleh pohon-pohon asal berusia ratusan tahun yang tidak terusik, besar dan rendang, Umang Umang Chalet menawarkan alternatif percutian budget dengan persekitaran chalet yang nyaman, sunyi, teratur, bersih serta santai. Sedap mata memandang. Itulah testimoni dari pelangan yang telah mengunjungi Umang Umang Chalet.


KEMUDAHAN YANG TERDAPAT DI UMANG-UMANG CHALET: 

THE ROOMS
5   Beach Room                   ( 1 katil Queen, kipas angin  and LCD tv ) 
3   Super Beach Room        ( 1 Katil King, kipas angin LCD tv )
2   Superior Beach Room   ( 1 katil King,1 katil super single, a/cond , LCD tv ) 
17 Standard Room              ( 1 katil super king, lcd tv and a/cond )
4   Deluxe Room                 ( 2 katil super single, lcd tv and a/cond  )
10 Sea View Room              ( 1 katil super king, lcd tv and a/cond )
2   Family Room                  ( 1 katil queen, 2 katil super single, lcd tv and a/cond )
( ALL ROOMS ARE WITH ATTACHED BATH ROOMS )


OTHER FACILITIES:
1  Beachfront restaurant/kiosk/registration office.
1  Santai Cafe
1  Teratak Umang Umang
1  Beachfront open concept multipurpose hall.
1  Children playing facility.
1  Camps site + Dedicated shower and toilet facilities.
1  Open dedicated area for family activities.
1  Dedicated ample parking space.
1  Dedicated jungle track.
500 feet of shady private secluded golden sandy beach just at about 30-50 feet away in front of all the chalet units exclusively for Umang Umang Chalet guests. 

KADAR HARGA BILIK UNTUK ( 2 HARI 1 MALAM )


Bil
Simbol
Jenis Bilik
Jumlah
Kadar Harga bilik
Kelengkapan  / Bilangan Pax Maxima

1.0
F
Family
2
RM 180.00
1 katil queen, 2 katil super single, LCD tv, meja hias, attached bath room,acond.
( 4 dewasa.)
2.0
SpB
Superior Beach
2
RM 160.00
1katil king dan 1 katil super single, LCD tv,meja hias,attached
Bath room,acod. ( 4 dewasa ).
3.0
SV
Sea View
10
RM 150.00
1 katil super king, LCD tv, meja hias,
 acond, attached bath room.(  3 dewasa )  
4.0
SB
Super Beach
3
RM 140.00
1 katil king, LCD tv, meja hias, kipas, attached bathroom.( 3 dewasa )
5.0
D
Deluxe
4
RM 130.00
2 katil super single, LCD tv, meja hias,
 acond, attached bath room.( 3 dewasa )
6.0

S
Standard
17
RM 120.00
1 katil super king, LCD tv, meja hias, acond, attached bathroom. ( 3 dewasa )
7.0
B
Beach
5
RM 100.00
1 katil  queen, LCD tv, meja hias, kipas, attached bathroom.( 2 dewasa ).
Jumlah Keseluruhan Bilik Umang-Umang Chalet = 43 bilik.

              SEDIKIT GAMBARAN MENGENAI  UMANG -UMANG CHALET.
                               
          MAIN GATE:
          Umang-Umang Chalet .Drive in to register for check in or just drop by to have a cup of coffee at  our                                        restaurant.Everyone is most welcome.

Welcome to Umang Umang Chalet 
                     

          View Of the Sea from Std, Deluxe and Family Units. All units are within 50-30 feet from the beach.

             View of our Restaurant Veranda and Teratak Umang Umang from the Beach

                 The Sea View Units and one of the Super Beach Unit ..View taken from the beach

           Walkway to Super Beach, Beach and Superior Beach Units.

           Super Beach no 35..Nearest to Multipurpose Open Hall the Santai Cafe'

           The existing preserved original trees found along the beach of Umang Umang Chalet helps to shade                                            the beach from direct sun      
       
            THE FAMILY UNITS: 
             Front view of the 2 nos. Family Units  ( max 4 adults ) 

                The Family Room layout.2 super single and 1 super king size bed. a/cond, lcd tv ,                                                           

 THE DELUXE UNITS:
                                                                         The 4 nos. Deluxe units.

The Deluxe ..2 super singe beds.( max 3 adults )

   THE STANDARD UNITS:
 The 4 nos. out of 17 nos. Standard Chalet Units nearest to the beach and our beach front restaurant

.                   The Standard Room..1 super king size bed.( max 3 adults )                            
 
               THE SEA VIEW UNITS:
                   The 10 nos. Double Story Sea View Units. Facing World busiest shipping Route i.e The Strait                                                         Of  Malacca. Latest addition to the existing units. Completed on the Month Of Ramadan July 2013

                Your view of the sea from your Sea View Rooms.

The Sea View Room Layout..1 Super King Size bed ( max 3 adults )

THE BEACH ROOMS
                          The Beach Room  no 42,41 and 40. Umang Umang Chalet Beach at your door steps.

                  Beach Room No 37 and 38.


Beach Room layout


THE SUPER BEACH ROOM
.latest addition,, just completed on 1/6/2014 The beach is just in front  of the veranda.

The Super Beach room layout


THE SUPERIOR BEACH ROOM 
you will love this room 

                             
                                                The Superior Beach Room facilities
                                          
                         
           THE FACILITIES
        UMANG UMANG CHALET RESTAURANT:  
              Our beach front  registration office / restaurant / kiosk
                                        
                     Veranda of the Restaurant. Favourate spot for get together chat..    
                 
                                                                                             
            THE SANTAI CAFE:
                Our alternative open concept  restaurant.Latest addition to existing facilities.Serve fresh fruit juice,                                         home made burger and western food

.                MULTIPURPOSE HALL:         
Our Umang Umang Chalet beach front open concept multipurpose hall

                       
                                                                                         
      UMANG UMANG CHALET BEACH
       You will love our beach. Very shady, quite sure you will not get sunburn. Shady large trees covered                                        most area along the beach front. Boleh adakan sukanika family day dikala air surut
                                        
Masa air pasang penuh       

                              Tapak Perkemahan , atau pilih mana-mana kawasan tersedia.                                  

                        The Beach Volleyball Court for game and Family Organized  Fun Games
                                                                       
                 
                                        Kid's playing ground                         The Mini Zoo owl '' Ipih "          

                                                                    Barn Owl " Upih "
 
Tempat Letak kereta tetamu pelanggan U2C di hadapan pintu masuk utama Umang Umang Chalet.    
   

       ( LAIN-LAIN KEMUDAHAN AKAN DI BENA DIKEMUDIAN HARI...............tunggu budget leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee      )

         Aktiviti-aktiviti di Umang Umang Chalet.
                                   
        Aktiviti Camping
        Camp site. Bilik air dan bilik mandi di hujung kawasan perkemahan disediakan untuk campers. Sebelah kiri adalah kawasan pantai  yang amat damai dan tenang.                        
                                    
 Bermain pasir di pantai Umang Umang Chalet
                                                             
                                         
                              Mencari kulit siput dan bermain digigi air pantai Umang Umang Chalet
                               
     Diwaktu air sedang surut, kawasan pantai menjadi begitu luas untuk bersantai. Waktu pagi berjalan di kawasan pantai ok jugak.

                               IPTA students activities at Umang Umang Beach
                                             
     Waktu matahari menyinar terik di permukaan air di pesisiran pantai Umang Umang Chalet. Masa ni pun cantik amik gambar.

   Enjoying sunset ,,ramai pelanggan tunggu dan ready tangkap gambar masa sun set di Umang Umang Chalet ni.. Makin popular di kalangan pengunjung.Memang amat cantik ..           

 Bring your camera  along to capture those beautiful landscape di sekitar kawasan kami,,

Kids enjoying the beach
                               
   Trying to emulate Pandalela Renong. Please don't try this at home. must take a deep and relaxing yourself  is enjoying enough.

      Para pengunjung Pantai Umang Umang Chalet sentiasa memastikan  kunjungan mereka membawa seribu kenangan nan indah. Abadikan kenangan anda ketika berada di Umang Umang Chalet

      Aktiviti memancing di pantai Umang Umang Chalet.. Sambil bersantai sambil perhatikan joran disentap.


      Students sekolah rendah dan menengah adakan group motivasi sebelum pepereksaan UPSR, PMR dan SPM di Umang Umang Chalet..Give them a break before the real exam..

    Umang Umang Chalet personal pet. Kids seem to like its very much. Sometime we release  them outside.



                            
      Hari Ini Dalam Sejarah Umang Umang Chalet..Pada Tarikh 10.5.14 Hari Sabtu Jam 9.00 malam dapat ambil gambar penyu mendarat untuk persiapan  bertelor Di hadapan Super Beach Room (SB) yang baru siap.




Dikabarkan pantai Umang Umang Chalet memang menjadi tumpuan penyu mendarat untuk bertelur.sejak berkurun lamanya., terutamanya dari bulan Mac hingga September.Cuma bilanganya amat kecil sekali... Jika anda bernasib baik dapatlah melihat kejadian alam yang amat sukar untuk ditemui ini..Sama-sama kita menghargai dengan menjaga keindahan dan kebersihan  pantai anugerah Allah dengan sebaik mungkin.
                               

Surf Fishing infront of Umang Umang Chalet Restautant
                                
     Or you can hire fishing boat or else we arrange fishing trip for you. Mohon maklumkan  awal sekiranya ingin pergi fishing di laut

                               School reunion
                                Reunion, get together and open air karaokea season

                                    Santai sambil jumpa kawan kawan lama masa sekolah


     Family day
     Very Popular among guest of Umang Umang Chalet

Family day event at the mutipurpose hall

Gambar kenang kenangan di dalam dewan.

Wah sampai tergolek kau.......very happy family day indeed

Aktiviti most popular semasa Family Day atau Group Gathering

       Apa lagi ,,,berkaraokea lee .yang ini di veranda restoran Umang Umang Chalet

      Yang ini pulak di dalam dewan Umang Umang

       Tak pa dek..bukan nak buat album..cuma happy happy saja kan ke..

           World Cup 2014  di big screen Restoran Umang Umang Chalet..Kalau jemu dalam bilik boleh saja
            lepak di restoran

Seminar

Government agencies

                                                        Universities, Schools and Institutions

                                           Cycling activities

                                              Super bikes gathering 

Umang-Umang Chalet provide ample space for skate boarding
                                                     .                        
                                                                   
Try your skill at painting. Umang-Umang Chalet mempelawa pengunjung mencuba aktiviti melukis.Kepada pengunjung yang sudah mencuba dan meninggalkan hasil seni mereka di Kiosk Umang-Umang Chalet, U2C akan menjaganya dengan sebaik mungkin.Kalau sesiapa berminat untuk membeli lukisan tersebut, U2C akan uruskan.

    30% done

    100% done tapi macam tak berapa jadi.....maaf ya
                             

      Try your skill and share with us. As of to date,  feedback yang kami terima dari pelanggan, kebanyakan pelangan quite consistent menyatakan bahawa Umang-Umang Chalet ada sedikit kelebihan untuk organize event seperti Family Gathering, Hari Keluarga, or just relaxing along the beach and having BBQ along the beach front or even cast your fishing line from the beach kerana Umang-Umang Chalet is quite private in nature and so close to the beach front... Even though quite rocky in some places ( Kerap juga tali pancing sangkut kat batu karang ) ianya masih berbaloi. May be untuk serious anglers kepuasan is not gurentee here..got to go by boat in front of Umang-Umang Chalet agaknya lebih memuaskan.

Catatan sejarah :
Officially opened. 19th May 2012. First group of customer spent their holiday of 2D1N (Two days one night ) at U2C  (Umang-Umang Chalet). We really appreciate your thrust on us..Bye Bye and do visit us again.

Lokasi kami             : Lot 602, Batu 31, Bukit Darat,
                                    Kuala Linggi, Kuala Sungai Baru,
                                    Melaka.


GPS Coordinate     : 2 degrees  22 minutes 22.05 seconds  North
                                                    101 degrees  58 minutes 29.71 seconds East @ 44 ft Elevation

Web Site kami       : umangumangchalet.blogspot.com                  

Untuk dapatkan sebutharga <<<<           
Sila email kami      : umangumangchalet@yahoo.com

UNTUK TEMPAHAN DAN LAIN_LAIN PERBINCANGAN
Sila Hubungi kami : En Zaidi 012 2447408
                                 : Pn Iera   012 2447804
                                 : Pokcik    012 3933821      

NO AKAUN  : 8002893023
BANK           : CIMB BANK Caw Kajang Country Height                                             NAMA          : UMANG UMANG CHALET                

31 comments:

  1. terbaekk..insyaalah bila ada kelapangan nak cuba bercuti di umang-umang chalet ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan..do drop by ..we can have a cup of hot tea.. chat over old stories..the tea is on me , the ikan bakar waiting for you to belanja ..have a nice day man..

      Delete
  2. Replies
    1. Wahhh....cm besh je...mmang nk sewa chalet kt situ...tp rasanya pg xbooking dulu kot...sbb takot cuaca xberapa elok...lgpn dok kt melaka jugak...myb mggu depan nk g...harap2 cuti skola xpenuh sngat yerk...heeee

      Delete
  3. Assamualikum, Datanglah jenguk kami

    Datang sambil santai minum petang di restoren Umang Umang Chalet kalaupun tak menginap ok gak. Petang Sabtu kemeriahan Umang Umang Chalet dapat dirasakan. Jenguk lah kami ..

    ReplyDelete
  4. lepak kat situ memang best..dapat duduk tepi laut..pelajar2 landskap dari UTM seronok dengan tempat ni..n thanks untuk service di tempat anda..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.

      Pokcik tumpang happy kalau korang semua happy. Almaklum kami baru setahun jagung. Masih banyak perlu dipelajari n diperbaiki.Umang Umang Chalet masih terus bena kemudahan kemudahan tambahan. Ekoran dari pengalaman dan ulasan ulasan ikhlas dari penganjur UTM tempuh hari, camping area termasuk tempat mandi dan tiolet luar hampir disiapkan.Insyallah kalau manalah tau UTM nak adakan camping sekali lagi, kawasan disediakan untuk campers akan lebih selesa. Kalau sudi jengok kami dari masa kesemasa, akan ada penambahbaikan yang dari semasa kesemasa kami siapkan untuk keselesaan pengunjung.TQ sekali lagi

      Delete
  5. Tengah bercadang peringkat awal untuk buat gathering kat sini, cuma lom ada maklum balas dari rakan2 lain lagi

    http://mymil.forums2u.com/t1219p30-gathering-mymil-ke-2#149967

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam En Yazid

      Most welcome En Yazid.Kalu kebetulan melintasi Negeri Melaka may be singgah lah jengok Umang Umang Chalet.Have a nice day

      Delete
  6. Admin: kalau kami nak ke sana untuk family day dalam 40orang untuk 3 h 2 m, apa package yang boleh kami dapat di sana.contoh berapa dikira untuk 1 org dewasa dan 1 org kanak-kanak.dan apa activity yg menarik boleh dapat disana?

    Tq

    ReplyDelete
  7. En Irwan

    Tuan bolih kehalaman pakej/packajes. Ada serba sedikit penerangan serba ringkas di sana. Nanti kalu ada apa2 yang kurang jelas bolih tel En Zaidi 0122447408 untuk perincian lebih lanjut. Tq

    ReplyDelete
  8. Wow npk ok ler umang2...x sbr nk dtg pd 11hb ni...gmc motorclub dh tmph...hope mmg marvelos...syoknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam

      Tq kerana sudi singgah tempat kami pada 11hb. Ok ok aja .. dimasa yang sama sedang sedikit demi sedikit cuba improve setakat yang termampu. Kami pun masih baru dalam pengendalian chalet. maklumkan pada kami sekiranya ada apa2 yang kekurangan semasa kunjungan anda nanti.

      Salam

      Delete
  9. As Salam...thnx to Encik Zaidi and Pokcik.. Tempat yang sangat menarik untuk bercuti dan santai bersama keluarga..Harap2 untuk kunjungan berikutnya banyak lagi pembaharuan yang dibuat.

    Asmawi n family.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam

      Harap harap dapat di murahkan rezeki ..insyallah akan ada tambahan tambahan untuk keselesaan pengunjung. Almaklum untuk buat sekali gus.agak rare la sikit.. Sedikit sedikit lama lama jadi bukit..Kalu ada kesempatan lain hari kunjungi lah kami semula.

      Terima kasih

      Delete
  10. Pokcik, thanks for the wonderful holiday! Our entire family loved your resort! We will be back again for sure!

    ReplyDelete
  11. danieliew.

    We were grateful that u and family loved our humble place.You and family are always welcome to visit us again.If pokcik happen to be around, pokcik and wife will try
    our best to fry our so call superb nasik goreng kampong for u. A little pedas la..better..

    regards
    pokcik

    ReplyDelete
  12. Salam ,baru jer balik dari umang-umang chalet dgn my family,2 x pusing balik sbb tak perasan sign board .
    Overall memang best , kepada org KL ,,,sini tak jauh cepat je sampai kalau betul2 ikut panduan yang diberikan kat page lokasi blog ni.
    Bawak mak datang sini..so dia pun join mandi sekali dan nampak relax....pagi-pagi air pasang ..ada umang2 merayap di kaki ...walaupun hujan tapi stil tak ganggu acara mandi manda...
    tengah lapor ..order mee sup...yup masakan memang sedap ,makan pulak tepi pantai ,tengok sunset...harga makan pun murah jer.
    apa pun syabas umang-umang chalet.....nanti nak dtg lagi ...lepas ni bawak rombongan pulak...
    bye bye

    ReplyDelete
  13. Tq banyak2 kerana singgah dan bercuti di umang-umang chalet.Dengan sokongan pengunjung Umang Umang Chalet selama ini Insyallah pokcik dan keluarga akan sentiasa tambah baik mana yang kurang dari masa kesemasa.

    Terima kasih sekali lagi.

    ReplyDelete
  14. Mcm best jeee...agak2 bln 12 ni...22..23..24 ade kosong x ye..

    ReplyDelete
  15. Pokcik dah tambah halaman, Tarikh kekosongan bilik , cara dan syarat tempahan juga packages untuk memudahkan tetamu umang-umang chalet mendapat info terkini.. Mohon anda semua kehalaman berkaitan untuk update terkini.Click sahaja halaman-halaman berkaitan di bawah logo di atas...

    ReplyDelete
  16. Ada swimming pool tk..sbb skrg musim hujan..bimbang plak anak2 nk mndi laut

    ReplyDelete
  17. Waiting for the pool to be ready...bolehla berfamili day lagi di sini

    ReplyDelete
  18. Sorry ..no swimming pool just yet..Fortunately bagi Kawasan Kuala Linggi for the past 3 weeks ni pantainya sangat baik kerana tiada ombak laut membadai. Laut sangat calm macam hamparan carpet..Therefore the pantai is so nice to mandi for budak-budak.Syukur Alhamdullilah especially waktu cuti sekolah ni bebudak amat happy mandi manda di pantai Umangumang Chalet.. Lebih kurang promosi pokcik la ni..

    ReplyDelete
  19. Asalam. Ada kosong x bilik utk hr nie? Kalau dari johor bahru highway exit ke mana?

    ReplyDelete
  20. Salam ..Maafkan pokcik, lambat bri info..Dri Johor Bolih Exit Air Keroh atau, Spg Empat, Tampin toll Plaza

    ReplyDelete
  21. Terbaaeekk la...mmg ada plan hujung tahun ni nk bertandang ke sana...insyaAllah

    ReplyDelete
  22. Akan ke sana pada 14/04/2014....semoga semuanya berjalan dengan lancar dan baik... Amin..

    ReplyDelete
  23. Salam

    Pokcik syukur dapat sokongan dari pengunjung semua..Kalau ada serba sedikit kekurangan pokcik mohon maaf...pokcik urus ni anak beranak dan dengan pekerja disekitar area chalet ni saja..Apapun serba sedikit kami cuba tambahbaik apa yang ada dikit demi dikikit..Insyallah dan syukur alhamdullilah..

    ReplyDelete
  24. Minggu dpn plan nk buat family day kat umang2 ni..klau jd this is 2nd trip kami sejak sebln umang2 buka dlu kami dh stay dh..teringat kenangan memancing bsama owner umang2 ni..next week ada event x kat umang2 ni?

    ReplyDelete
  25. Pokcik sekali lagi ucap syukur..Ada banyak juga penembahbaik sejak dari operasi dulu.. Pls call 0122447408 untuk tempahan.. Jadual kekosongan bilik di atas tu pls click saja untuk dapatkan info kekosongan bilik terkini..Insyallah lat 2 ,3 hari pokcik upddate selalu..kalu pokcik tak sibuk sangat dan biasanya solo tak ada kaki pancing pokcik nak ajak boleh saja joint lah ..Nampak laut macam tenang juga sehari dua ni..Silalah berkunjung atau singgah minum ke kalau tak menginap pun tak apa ..Hari Jumaat n Sabtu ramai ..meriah jadinya..

    ReplyDelete